D e   P e e l h o e v e

                   A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                   

Nieuws

Onderstaand vind u in chronologische volgorde gebeurtenissen / ontwikkelingen omschreven welke ons zoal bezig hebben gehouden.

04 oktober 2023                                                                                                                                              Op Na een korte oproep op de site zijn de puppy's uit het onlangs geboren nestje van Khairo inmiddels allemaal gereserveerd. Het eerstvolgende nestje waarop nu kan worden ingeschreven verwachten wij begin 2024.

September 2023Voederhuisjes                                                                                                                   Op de pagina diversen van deze website is een extra item toegevoegd vanuit de tweede passie (naast de Australian Labradoodles) zijnde het bezig zijn met keramiek. Misschien een leuk kado-idee????                                                                                                

19 mei 2022                                                                                                                                               De belangstelling voor de Australian Labradoodle duurt onverminderd voort. Er is wat ruimte ontstaan voor de tweede helft van dit jaar om eventueel in aanmerking te komen voor een puppy echter . . . . . . . pas nadat er een kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden. Op de pagina "puppy's" kunt u uw interesse kenbaar maken middels het invullen van het contactformulier.

28 januari 2022                                                                                                                                       Vandaag wederom de erkenning ontvangen van "WALA BREEDER  ALL STAR", uiteraard met bijbehorende logo's.

WALA schrijft:

Gefeliciteerd! We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat u de WALA Champion en All Star advanced Star Rewards heeft ontvangen! Het behalen van deze optionele beloningen is het bewijs van uw toewijding aan de beste fokpraktijken en aan onze WALA-waarden en visie. Onze complimenten voor deze prestatie.

07 januari 2022                                                                                                                                        De belangstelling voor de Australian Labradoodles duurt onverminderd voort. Dagelijks komen er via de site aanvragen binnen om opgenomen te worden op een wachtlijst. Echter is dat niet onze manier van werken.

Alvorens iemand kan inschrijven op een nestje willen wij sowieso graag eerst persoonlijk kennismaken. Wij vinden het nl. ook erg belangrijk om te weten waar en onder welke omstandigheden onze pups gaan wonen. Tijdens een kennismakingsgesprek is er dan ook alle tijd om vragen te stellen, enkele van onze honden (en ons!) te leren kennen en wanneer er op dat moment een toevallig een nestje is, kunnen er ook puppy's geknuffeld worden!!

De nestjes welke dit jaar (2022) gepland zijn, beginnen vol te raken qua reserveringen. Wij houden maximaal 5 reserveringen per nestje aan, zodat we vrijwel nooit iemand teleur hoeven te stellen.

Amber en Yuna                                                                                                                                            Onze dames Yuna en Amber, honden van het eerste uur, zijn inmiddels met pensioen gegaan.

9 juni 2021                                                                                                                                            Zowel Khairo als Gaia hebben als aankomende fokteefjes de diverse keuringen glansrijk doorstaan waardoor zij begin 2022 ingezet kunnen worden in ons bescheiden fokprogramma.

6 juni 2021                                                                                                                                                   Lidmaatschap ALAEU.

Helaas hebben wij het lidmaatschap van de ALAEU moeten opzeggen. Dit doet echter geen enkele afbreuk aan de manier waarop wij met onze activiteiten het ras van de Australian Labradoodle” verder gestalte geven, integendeel. Het feit dat we de eerste resp. een van drie  Nederlandse “All star Breeders” zijn binnen de (Worldwide Australian Labradoodle Association )WALA zegt op zich al heel veel. Zie ook https://www.wala-labradoodles.org/wala-breeders

26 januari 2021                                                                                                                                                  Het blijft werkelijk onvoorstelbaar het aantal aanvragen welke dagelijks binnenkomen met de vraag om op een wachtlijst geplaatst te kunnen worden en/of om te reserveren. Dermate overweldigend dat ook wij geen reserveringen meer kunnen opnemen voor de aankomende nestjes van 2021. Daarnaast speelt de Corona-crisis natuurlijk ons ook parten. Zo lang er beperkingen zijn, maken wij geen afspraken voor een nadere kennismaking (alvorens te kunnen reserveren).

6 januari 2021                                                                                                                                                  Ook voor 2022 opnieuw de logo's ontvangen van de WALA inclusief de erkenning als ALL-STAR-BREEDER als een van de weinigen in Nederland. En natuurlijk deze weer met enige trots op de website geplaatst.

08 juli 2020                                                                                                                                                     Het is werkelijk onvoorstelbaar het aantal aanvragen welke dagelijks binnenkomen met de vraag om op een wachtlijst geplaatst te kunnen worden en/of om te reserveren. Dermate overweldigend dat ook wij geen reserveringen meer kunnen opnemen voor de aankomende nestjes. Wij werken overigens niet met wachtlijsten of reservelijsten.

16 mei 2020                                                                                                                                                      Uit het nestje van Marron is een donkerbruin teefje aangehouden om over twee jaar ingezet te kunnen worden als fokteefje. Ze heeft de naam Khairo meegekregen en verblijft bij een lief gastgezin waar ze werkelijk een warm nestje heeft gevonden.

februari 2020                                                                                                                                                 
Uit het nestje van Ruby is een puppy ondergebracht bij een gastgezin om aldaar uit te groeien naar volwassenheid om bij gebleken geschiktheid ingezet te worden als fokhondje eind 2021. Zij heeft de naam GAIA gekregen.

29 januari 2020                                                                                                                                                  In juni 2019 ontvingen wij als eerste fokker in Nederland het predicaat Champion-Breeder van de WALA. Vandaag kregen wij, opnieuw als eerste fokker in Nederland het volgende bericht, hetgeen wij met gepaste trots met u delen:

Dear Wim:

Congratulations! We are pleased to notify you that you have been awarded the WALA Champion and All Star advanced Star Rewards! Achieving these optional rewards is evidence of your commitment to best breeding practices and to our WALA values and vision. We commend you for this accomplishment / offer you our sincere congratulations on achieving this honor!
23 December 2019                                                                                                                                             Zowel Jade als Ruby verrasten ons op dezelfde dag met een nestje. Dat was even een drukte van belang maar wel gezellig, zo onder de kerstboom.

December  2019                                                                                                                                                In afwachting van een nestje van o.a. Ruby en Jade rondom de Kerst. Jade is op tweede Kerstdag voldragen en Ruby twee dagen later. Zeker is dat wij hier geen eenzame Kerst gaan beleven.

                          Ruby is er voor in de stemming om Kerstpuppy's op de wereld te zetten.

26 juni 2019                                                                                                                                              Menigeen gebruikt inmiddels een anti-teek / vlooienband. Het is mogelijk om deze via deze website te bestellen. Bij interesse . . . . ga dan naar de webpagina "links" en selecteer de subpagina "halsbanden".

21 juni 2019                                                                                                                                              Met gepaste trots hebben wij vandaag als eerste Nederlandse fokker de felicitaties ontvangen van WALA voor het feit dat de Peelhoeve het predicaat "Champion Breeder" heeft verkregen. Het bijbehorende logo hebben wij ontvangen en uiteraard onmiddellijk geplaatst op deze website.

07 juni 2019
Een nieuwe ster aan het firmament > Lobke. Een puppy welke is ondergebracht bij een gastgezin om daar uit te groeien naar volwassenheid.

18 mei 2019
Onze Jade alle keuringen glansrijk doorstaan en mag ingezet worden in ons fokprogramma. Zij is een dochter van Amber en zal aan het eind van dit jaar vermoedelijk haar eerste nestje gaan krijgen.

20 april 2019
Onze Jade is 1 jaar geworden en mag de "keurings-carousel in. Vastleggen DNA, allerlei onderzoeken etc etc teneinde vast te kunnen stellen of zij geschikt is om als fokteefje ingezet te worden in ons fokprogramma.

23 januari 2019
Sinds 22 januari zijn wij geaccrediteerd als eerste nieuwe lid uit Nederland bij WALA (World Wide Labradoodle Association. Door onder andere kennis en ervaringsuitwisselingen zal dit zeker een verrijking blijken te zijn bij onze doelstelling om het ras "de Australian Labradoodle" qua gezondheid en welzijn nog verder te verbeteren.

11 januari 2019
Vandaag heeft onze Ezra (reu) haar laatste onderzoek gehad bij Dier en Dokter in Mierlo. Ja hoor.....! FEEST. Ook Ezra is als dekreu zonder problemen alle keuringen doorgekomen en alle testen zijn positief. Hij mag zichzelf gaan bewijzen!!

26 november 2018
Hoezo half jaartje rust? Echt niet. Marron was veel eerder dan verwacht klaar om haar eerste feestje te hebben en werd daarom verwend door onze Flynth. Benieuwd hoe zij in januari haar eerste nestje gaat krijgen!!

03 november 2018
Zo, nu even een aantal maanden rust. Zojuist heeft de laatste pup van Yuna haar nestje verlaten en kunnen wij gaan genieten van een half jaartje rust.

07 september 2018
Het nestje van Yuna werd geboren met vijf prachtige puppy's! Terwijl de pups van Ruby inmiddels 5 weken oud waren kwam er de zorg voor dit nestje bij maar het is en blijft geweldig om te mee te maken om te zien hoe ook deze pups zich weer allemaal ontwikkelen tot kleine hondjes. Yuna heeft het werkelijk voortreffelijk gedaan naar haar pups.

01 augustus 2018

Ruby heeft haar eerste nestje gegeven waarvan onze Amerikaanse Josh de vader is. Ook Ruby doet alles volgens de natuurlijke weg al zijn ze wel vijf dagen te vroeg geboren. Zes puppy's in het totaal. Doordat Ruby relatief jong was en het voor haar het eerste nestje was, leek ze een "tiener-moeder".  Toch heeft ze het uiteindelijk voorbeeldig gedaan.

23 april 2018

Het verwachte nestje van Chanou, precies op de uitgerekende datum. Vijf mooie puppy's waarvan eentje PIKZWART. Volgens alle DNA en vachtonderzoeken zou dit niet moeten kunnen maar toch is het zo. Zo bijzonder dat wij ze als toekomstig fokteefje hebben ondergebracht bij familie van der Rijt. Meike, Joost, David, Joris en Sjoerd gaven haar een warm welkom!!

20 april 2018

Opnieuw een nestje van onze Amber. Deed het geweldig en gaf 6 puppy's. Een van de puppy's (een teefje) hebben wij ondergebracht bij familie van Uden in Gemert welke haar als gastgezin hebben opgenomen. Vanaf het allereerste moment waren Anita, Rob, Bas en Marlou zeer ingetogen met haar komst. Ze heeft de naam Jade meegekregen.

25 Maart 2018

GEWELDIG: de eerste Peelhoeve-Doodle-dag.                                                                                            Natuurlijk was het vooraf duimen draaien in de hoop op mooi weer, zo vroeg in het jaar. En ja hoor....het heeft geholpen!! Het was een geweldige happening om alle doodles uit de nestjes van Amber, Chanou en Yuna weer bijeen te zien, uiteraard samen met hun baasjes. Een heerlijke Brabantse dag, compleet met koffie+vlaai, en na de wandeling op de Strabrechtse Heide een heerlijke kop soep met rijkelijk belegde broodjes.

De samenkomst werd afgesloten met kleine workshopjes behendigheid, intelligentietraining en vachtverzorging. Een superdag waarvan iedere deelnemer ons vertelde "zeker voor herhaling vatbaar." Voor foto's verwijzen wij naar de pagina "foto's".

19 februari 2018

Opnieuw een dekreutje uit Amerika verwelkomt, luisterend naar de naam EZRA. Deze naam komt uit het Hebreeuws en betekent "helper" Ezra werd gebracht door Michelle Walker-Thomas, waarbij Ezra een eigen stoel had in het vliegtuig. Het moet niet gekker worden, toch?!

24 januari 2018

Onze Flynth heeft alle keuringen en onderzoeken goed doorstaan en blijkt een excellente reu te zijn. Dat belooft wat voor de dames maar vooral voor de aankomende puppy's. Hij zal als eerste worden ingezet op Amber en Chanou.

23 januari 2018

Onze Ruby heeft alle onderzoeken gehad welke volgens de fokregels van de ALAEU vereist zijn. Zij is er als excellent uit de bus gekomen. Vermoedelijk zal zij eind 2018 haar eerste nestje gaan krijgen!